KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Arrangement

SLIDES: Hvordan får man succes med mere sundhed og bevægelse på skoleskemaet? (Odense)

Udskriv Del på
Skolereformen stiller krav om mere sundhed og bevægelse på skoleskemaet, og alle undersøgelser viser, at det er godt for elevernes læring. Men hvordan gør man det i praksis? Skolerne på Lolland-Falster har haft succes med Projekt Sund Uddannelse, som VIVE har evalueret. Til temamødet i Odense kunne du høre om erfaringerne og blive inspireret til at gøre noget lignende i din egen kommune.
Tidspunkt: Onsdag den 20. september 2017 kl. 15-17
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C.
Boern Klatrer Paa Stativ
Modelfoto: Ricky John Molloy/VIVE

Vi afholdte et tilsvarende møde i Københaven d. 6. september

Otte skoler i Lolland og Guldborgsund Kommuner har fra 2014 til 2016 sat kost, motion, mental sundhed og rygeforebyggende indsatser på skoleskemaet. Fra frisk frugt og motion til røgfrie kontrakter, hjernemad og meditation i skoletiden.

VIVE har evalueret projektet og fundet, at det har haft en række positive effekter. Eleverne har fået større viden om sundhed og har lært at træffe de sunde valg. Og ikke mindst er det lykkedes at engagere eleverne i de ældste klasser.

På dette temamøde kunne du høre om de konkrete tiltag og erfaringer med Projekt Sund Uddannelse og være med til at diskutere, om dette er den rette vej at gå – også i andre kommuner.

På temamødet var der oplæg fra:

Gitte Porsmose, projektleder, Broen til Bedre Sundhed, præsenterer målsætningerne bag Sund Uddannelse og den projektorganisation, der har understøttet projektet

Martin Sandberg Buch, projektchef i VIVE (tidl. KORA), præsenterer evalueringen Sund Uddannelse og sætter resultaterne i relation til arbejdet med folkeskolereformen

Henrik Andreasen, skolechef i Lolland Kommune, præsenterer de praksisnære erfaringer med at lede implementeringen af Sund Uddannelse.

Om Projekt Sund Uddannelse

Sund Uddannelse er støttet af TrygFonden og er et led i Broen til Bedre Sundhed - et partnerskab mellem Region Sjælland, Nykøbing Falster Sygehus, Lolland og Guldborgsund Kommuner, Business LF og de praktiserende læger.

Sund Uddannelse har kørt i 2014-2016 på otte skoler på Lolland-Falster, og de har blandt andet arbejdet med:

  • Boost (gratis frugt i skolen)
  • X:IT (røgfrie kontrakter)
  • Skolesport
  • Stilhed og bevægelse
  • Hjernemad (morgenmad)
  • Alle Børn Cykler (kampagne)
  • Udeskole
  • Reach Out
  • Du bestemmer

Læs evalueringen her.
Se mere om Sund Uddannelse på regionsjaelland.dk.


Kontakt

Gladis Johansson

Kommunikationskonsulent

2270 3358 / gljo@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev