KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Rapport

Erfaringer med kræftpakker

Fra intentioner til implementering i praksis
Kræftpakkerne opleves som en succes af såvel sundhedsfaglige medarbejdere, ledere og topembedsmænd. Det er en af konklusionerne på en analyse baseret på 30 interviews foretaget over en periode på 3 år.
Udskriv Del på
Forfattere: Sidsel Vinge, Anja Elkjær Rahbek, Jens Albæk og Anders Marthedal
Udgivet: August 2012

Erfaringer med kræftpakker

Analysen viser, at ledelse er en afgørende nøgle til succes af flere årsager: Forløbstiden er en funktion af organiseringen, ikke kun af ressourcer, apparatur og hænder, og organiseringen er en funktion af ledelsens evner og prioriteringer.

Pakkeforløb griber ind i den traditionelle lægerolle og begrænser såvel faglig som personlig frihed til arbejdstilrettelæggelse. Patienternes evne til at gennemgå hurtige forløb er afhængig af medarbejdernes evne til at støtte, hjælpe og guide dem igennem. Håndteringen af disse udfordringer er et spørgsmål om ledelse.

Analysen peger på, at der er behov for en mere samlet og fokuseret ledelse fra top til bund, mere vedholdende og entydige prioriteringer, mindre konfliktskyhed og en mere inddragende ledelse. Vigtigst af alt er skiftet fra strategisk ledelse til langt mere fokus på driftsledelse.

Type: Rapport
Udgiver: KORA, København
Hvem har finansieret: Det Kommunale Momsfond
Vidensområde: Sundhed