KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Rapport

Beskrivelse af tilgængelige behandlingstilbud fundet på internettet

Bilagsrapport til ’Digitale tilbud til behandling af angst og depression’
En systematisk beskrivelse af digitale tilbud til behandling af angst og depression fundet på internettet.
Udskriv Del på
Forfattere: Carina Fischer Bech, Susanne Reindahl Rasmussen og Helle Sofie Wentzer
Udgivet: Februar 2017

Beskrivelse af tilgængelige behandlingstilbud fundet på internettet

Denne bilagsrapport beskriver i skematisk form 51 eksempler på digitale tilbud til behandling af angst og depression, som borgere selv kan finde via søgning på internettet. Modelfoto: Lars Degnbol/KORA

Et stigende antal personer søger behandling for angst og depression hos privatpraktiserende psykologer. Men ventetiden på behandling ved både psykologer og psykiatere under tilskudsordningen er lang. På det private marked tilbydes onlinebehandling af psykiske lidelser, og det offentlige sundhedsvæsen er også begyndt at tilbyde internet-interventioner til behandling af fx angst og depression. Som borger kan det imidlertid være vanskeligt at gennemskue, hvad det konkrete behandlingstilbud består i, og hvad det koster.

Denne bilagsrapport beskriver i skematisk form 51 eksempler på digitale tilbud til behandling af angst og depression, som borgere selv kan finde via søgning på internettet. I bilagsrapporten er der for hvert af behandlingstilbuddene angivet oplysninger om: målgruppen for behandlingen, indhold og varighed af behandlingen, eventuel ventetid, pris, sikkerhed og håndtering af data. Herudover er der også beskrivelser af de krav, der stilles til brugeren af tilbuddet, samt de nødvendige tekniske hjælpemidler.

Bilagsrapporten er en del af en større videnssøgning i Danmark, hvor KORA undersøger, om digital behandling af angst og depression kan ses som en erstatning for eller et supplement til den nuværende behandling ansigt til ansigt.

Metode

Bilagsrapporten er baseret på søgninger på internettet.

Type: Rapport, Bilagsrapport til ’Digitale tilbud til behandling af angst og depression’
Udgiver: KORA, København
Hvem har finansieret: TrygFonden
Vidensområde: Sundhed