KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Nyhed, 27. juni 2017

Temamøder: Hvordan får man succes med mere sundhed og bevægelse på skoleskemaet?

Udskriv Del på

Skolereformen stiller krav om mere sundhed og bevægelse på skoleskemaet, og alle undersøgelser viser, at det er godt for elevernes læring. Men hvordan gør man det i praksis? Otte skoler på Lolland-Falster har haft succes med Projekt Sund Uddannelse, som KORA har evalueret. Kom til temamøde i Odense, Aarhus eller København og hør om erfaringerne og bliv inspireret til at gøre noget lignende i din egen kommune.

Dreng finder sjippetov
Otte skoler på Lolland-Falster har haft succes med at sætte kost, motion og mental sundhed på skoleskemaet. Modelfoto: Ricky John Molloy/KORA

Otte skoler i Lolland og Guldborgsund Kommuner har fra 2014 til 2016 sat kost, motion, mental sundhed og rygeforebyggende indsatser på skoleskemaet. Fra frisk frugt og motion til røgfrie kontrakter, hjernemad og meditation i skoletiden.

KORA har evalueret projektet og fundet, at det har haft en række positive effekter. Eleverne har fået større viden om sundhed og har lært at træffe de sunde valg. Og ikke mindst er det lykkedes at engagere eleverne i de ældste klasser.

På tre temamøder i København, Aarhus og Odense kan du høre om de konkrete tiltag og erfaringer med Projekt Sund Uddannelse og være med til at diskutere, om dette er den rette vej at gå – også i andre kommuner. Læs mere og tilmeld dig de gratis temamøder her:

København den 6. september kl. 15.00-17.00 
Aarhus den 19. september kl. 15.00-17.00 
Odense den 20. september kl. 15.00-17.00 

Om Projekt Sund Uddannelse

Sund Uddannelse er støttet af TrygFonden og er et led i Broen til Bedre Sundhed - et partnerskab mellem Region Sjælland, Nykøbing Falster Sygehus, Lolland og Guldborgsund Kommuner, Business LF og de praktiserende læger.

Sund Uddannelse har kørt i 2014-2016 på otte skoler på Lolland-Falster, og de har blandt andet arbejdet med:

  • Boost (gratis frugt i skolen)
  • X:IT (røgfrie kontrakter)
  • Skolesport
  • Stilhed og bevægelse
  • Hjernemad (morgenmad)
  • Alle Børn Cykler (kampagne)
  • Udeskole
  • Reach Out
  • Du bestemmer

Læs KORAs evaluering her.
Se mere om Sund Uddannelse på regionsjaelland.dk.


Kontakt

Gladis Johansson

Kommunikationskonsulent

2270 3358 / gljo@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev