KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Webudgivelse

Overgreb mod børn og unge

– En kortlægning af lovende praksis på området
Denne pixi-udgave tilbyder et kort overblik over rapporten og, hvilke lovende praksisser der anvendes i indsatser til børn og unge, som har været udsat for vold og/eller seksuelle overgreb.  
Udskriv Del på
Udgivet: 28. august 2017

Overgreb mod børn og unge

VIVE har udarbejdet en kortlægning af, hvilken praksis der anvendes i forebyggende, opsporende, rådgivende og behandlende indsatser til børn og unge, der har været udsat for vold og/eller seksuelle overgreb i nære relationer. Modelfoto: Sine Fiig/VIVE

Baggrund

Kommuner og organisationer har en række forskellige tilbud til børn og unge fra 0 til 17 år, som har været udsat for voldelige og/eller seksuelle overgreb. Den generelle viden om, hvilke faglige praksisser der anvendes i disse tilbud, er imidlertid sparsom.

VIVE har udarbejdet en kortlægning af, hvilken praksis der anvendes i forebyggende, opsporende, rådgivende og behandlende indsatser til børn og unge, der har været udsat for vold og/eller seksuelle overgreb i nære relationer. På baggrund af denne kortlægning har VIVE indkredset og nærmere beskrevet 14 lovende praksisser. Målet er at give praktikere inspiration til arbejdet med børn og unge, der har været udsat for vold eller overgreb.

Denne pixi-udgave af rapporten opsummerer de væsentligste resultater fra rapporten, herunder praksissernes fokusområder, og hvordan de scorer på 14 forskellige elementer af lovende praksis – for eksempel om der indgår faglig refleksion og relationelt samarbejde.

Kortlægningen er udarbejdet for SISO, Socialstyrelsens nationale videnscenter for sociale initiativer ved vold og seksuelle overgreb mod børn og unge.

Læs mere om redskabet til indkredsning af lovende praksis her

Type: Webudgivelse
Udgiver: København, VIVE
Hvem har finansieret: Socialstyrelsen
Vidensområder: Børn og unge, Social
Kontakt

Tine Rostgaard

Professor i komparativ social- og velfærdspolitik

4274 3445 / tiro@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev