KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Undersøgelse i gang

Normeringer på danske plejecentre

VIVE skal skabe et overblik over, hvorvidt der er lokale forskelle i personalenormeringer på danske plejecentre. Samtidigt skal VIVE undersøge udviklingen i normeringer over tid. 

Udskriv Del på
Projektleder: Ulf Hjelmar
Projektmedarbejdere: Yosef Bhatti
Projektperiode: September 2017 - januar 2018
VIVEs undersøgelse skal give et overblik over normeringer på danske plejecentre. Modelfoto: Ricky John Molloy/VIVE

Baggrund

Der eksisterer i dag ikke viden om, hvorvidt der er lokale forskelle i personalenormeringer på danske plejecentre, og der er derfor behov for øget viden på området.

VIVEs undersøgelse skal give et overblik over normeringer på plejecentrene, og det er planlagt, at den bliver fulgt op af lignende undersøgelser, som viser udviklingen over tid.

Formål

Undersøgelsen skal vise, hvordan forskellige medarbejdergrupper, blandt andet SOSU-hjælpere, sygeplejersker og ufaglærte er fordelt på de danske plejecentre. Samtidigt undersøger VIVE normeringer i forhold til vagttyper, for eksempel hvor mange der er på arbejde om dagen i forhold til om natten.

Undersøgelsen skal derudover give en indsigt i sygefraværet på plejecenterområdet og skal både fortælle, hvor ofte personalet er syge, og hvem der kommer på arbejde i stedet for vedkommende. Det er relevant, da det giver et overblik over, hvor meget udskiftning, der er i plejepersonalet på de forskellige centre.

Resultaterne fra undersøgelsen kan blandt andet bruges til at vise, om der er store udsving i forhold normeringer og sygefravær, når man sammenligner plejecentre på tværs af landet.

Metoder

Undersøgelsen gennemføres som en webbaseret spørgeskemaundersøgelse. Der er lagt op til, at undersøgelsen skal gentages hvert andet år.

Hvem finansierer: FOA og Ældre Sagen
Samarbejdspartner(e): COPS, Center for forskning i offentlig-privat samspil.
Vidensområde: Social
Mere fra samme projekt
Kontakt

Ulf Hjelmar

Programleder

3155 0420 / ulhj@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev