KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Nyhed, 6. april 2017

Sund uddannelse er godt på vej på Lolland-Falsters skoler

Udskriv Del på

Projekt Sund Uddannelse har haft succes med at sætte kost, motion, mental sundhed og rygeforbyggende indsatser på skoleskemaet på Lolland-Falster. Det viser ny evaluering fra KORA.

Piger fjoller
Sund Uddannelse vil fremover fortsætte som en del af et partnerskab, der netop er indgået mellem Broen til Bedre Sundhed og TrygFonden. Modelfoto: Lars Degnbol/KORA

Otte skoler i Lolland og Guldborgsund Kommuner har fra 2014 til 2016 sat fokus på sundhed via Projekt Sund Uddannelse. Fra frisk frugt og motion til røgfrie kontrakter, hjernemad og meditation i skoletiden. Nu er projektet slut og det samlede indtryk er positivt:

- Alle otte skoler har arbejdet med alle delindsatser, forklarer Martin Sandberg Buch, der er projektchef i KORA og står bag evalueringen af projektet.

- Der er forskel fra skole til skole, men generelt har man oplevet, at de elever, der har været med i Sund Uddannelse, har fået større viden om sundhed og har lært at træffe de sunde valg.

Janne Hansen, der er formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune er også tilfreds:

- Vores skoler har taget godt imod Sund Uddannelse, også selvom det kom samtidig med en omfattende folkeskolereform. Vi ved, at en tidlig indsats er afgørende for at gøre en forskel, og i det lys er det vigtigt, at det bliver både let og sjovt at leve sundt. Også når man er i skole.

Sund Uddannelse vil fremover fortsætte som en del af et partnerskab, der netop er indgået mellem Broen til Bedre Sundhed og TrygFonden. I næste fase vil det blive et mere fleksibelt tilbud, hvor hver skole i større grad får mulighed for at udvikle sit eget program, med indsatser specifikt tilpasset de lokale behov.

Den samlede evaluering bliver præsenteret ved en konference på UCSJ i Nykøbing F. den 6. april 2017.

Fakta om Projekt Sund Uddannelse

Sund Uddannelse er støttet af TrygFonden og er et led i Broen til Bedre Sundhed - et partnerskab mellem Region Sjælland, Nykøbing F. Sygehus, Lolland og Guldborgsund Kommuner, Business LF og de praktiserende læger. 

Sund Uddannelse har kørt i 2014-2016 på otte skoler på Lolland-Falster, og de har bl.a. arbejdet med:

  • Boost (gratis frugt i skolen) 
  • X:IT (røgfrie kontrakter)
  • Skolesport 
  • Stilhed og bevægelse
  • Hjernemad (morgenmad)
  • Alle Børn Cykler (kampagne)
  • Udeskole
  • Reach Out
  • Du bestemmer

Se mere på: regionsjaelland.dk/sunduddannelse

Mere fra samme projekt