KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Nyhed, 15. marts 2017

KORA-forsker udpeget til Ledelseskommissionen

Udskriv Del på

Lotte Bøgh Andersen, som er professor på Aarhus Universitet og i KORA, bliver medlem af den nye Ledelseskommission. Hun skal bidrage med sin viden om, hvordan man udvikler god ledelse i den offentlige sektor.

Lotte Bøgh Andersen 1

Da regeringen fremlagde deres regeringsgrundlag i november sidste år, var en Ledelseskommission en af de konkrete ting på to-do-listen. Og i dag blev den nye kommission så nedsat. Kommissionen skal ifølge regeringsgrundlaget bl.a. understøtte god ledelse i hele den offentlige sektor og skabe fundament for, at god ledelsespraksis og erfaringer vandrer. Den skal bidrage til, at rekruttering og udvikling af offentlige ledere sker mere systematisk. Og at der bliver en større udveksling af ledere mellem den offentlige og private sektor.

Ekspert-bidrag fra Lotte Bøgh Andersen

Professor Lotte Bøgh Andersen er et af medlemmerne i den ti personer store Ledelseskommission. Hendes forskning er især fokuseret på betydningen af ledelse, motivation, incitamenter og professionelle normer for individuel og organisatorisk performance. Hun står bl.a. i spidsen for et stort flerårigt forskningsprojekt, LEAP, som undersøger, hvilken effekt forskellige ledelsesformer har på de offentlige ydelser, der bliver leveret.

- Ledelse og styring er meget vigtigt for, at den offentlige sektor fungerer godt, så de enkelte organisationer og sektoren som helhed lykkes med at nå målsætningerne, samtidig med at medarbejdernes motivation fastholdes og udbygges. Ledelseskommissionen er en unik lejlighed til at have en konstruktiv dialog om, hvilke ledelses- og styringsformer der giver gode resultater i forskellige typer organisationer. Som ledelsesforsker glæder jeg mig ekstra meget til at indgå i denne dialog. Ny viden om ledelse og styring skabes nemlig netop i et konstruktivt samspil mellem praktikere og forskere, siger Lotte Bøgh Andersen.

Lotte Bøgh Andersen ser frem til at bidrage med viden fra både sin egen forskning og fra sine forskerkolleger i KORA og på Aarhus Universitet.

Du kan læse mere om Ledelseskommissionen her

Du kan læse mere om KORAs viden om ledelse i den offentlige sektor her