KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Tema: Om folkeskolen

Udskriv Del på
Læs om god skoleledelse, folkeskolereformen, skolestart, PISA og prisen på et folkeskolebarn.
Dreng ved tavle
Om folkeskolen. Forside    Om folkeskolen. Opslag
Hent som pdf.   Læs online.

Vil du hellere have magasinet i hånden?

Du kan få det trykte magasin tilsendt til dig eller din afdeling. Det er helt gratis. Du skal bare sende os dit navn, adresse, hvilket magasin samt hvor mange eksemplarer, du vil have. Skriv til web@kora.dk.

Læs artiklerne enkeltvis

Leder: KORA sætter fokus på folkeskolen

Børn får en bedre start i skolen, når institutioner samarbejder

Hvert tiende barn i 0. klasse har en svær skolestart. De bakser med problemer som indlæringsvanskeligheder, koncentrationsbesvær og ringe trivsel. Et godt samarbejde mellem børnehave, skole og SFO kan være til stor gavn for børn med ondt i skolelivet.

Stor forskel på kommunernes udgifter til et skolebarn

I nogle kommuner koster en skoleelev omkring 78.000 kroner om året - i andre kommuner er prisen på en skoleelev omkring 63.000 kroner årligt. Det viser en kortlægning, KORA har foretaget.

Voxpop: Tre kommuners udfordringer på folkeskoleområdet

Billund, Aalborg og Fredericia har forskellige udgifter pr. skolebarn. De har også valgt at håndterer og prioritere deres udfordringer forskelligt.

Interview: PISA bør udnyttes langt bedre i fremtiden

Den internationale PISA-test er mere end en rangliste over elever. Hver gang testen gennemføres, genererer man nemlig en mængde baggrundsdata, som kan give vigtig viden til gavn for elever og lærere. Formanden for det danske PISA-konsortium Hans Hummelgaard ser gerne PISA udnyttet langt bedre som værktøj fremover.

Skoleledere skal formidle visioner og rose de ansatte

God ledelse er med til at skabe motiverede og engagerede lærere, der hjælper eleverne til at blive fagligt dygtige. Her er tre bud på ledelse, som ifølge forskningen kan gøre en forskel.

KORA følger den nye folkeskole tæt

En stribe analyser og evalueringer skal måle og veje konsekvenserne af folkeskolereformen. KORA står i spidsen for flere af projekterne og har især sat sig tungt på den del af dem, der handler om styring.

Giver den nye skoledag gladere og dygtigere elever?

En længere og mere varieret skoledag er en af de store byggesten i den reform, der skal løfte den danske folkeskole. KORA skal sammen med konsulentvirksomheden DAMVAD over fem år kortlægge effekterne af den nye skoledag.

Kontakt

Gladis Johansson

Kommunikationskonsulent

2270 3358 / gljo@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev