KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Integration: Vejen til arbejdsmarkedet

Udskriv Del på
KORA har produceret et magasin for Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet med viden om kommunernes indsats for at få flygtninge og indvandrere i job.
Forside
Foto: Lisbeth Holten/KORA
Integation Forside   Integration Dobbeltside
Hent som pdf.    Læs online.

Vil du hellere have magasinet i hånden?

Du kan få det trykte magasin tilsendt ganske gratis. Du skal bare sende os dit navn, adresse, hvilket magasin samt hvor mange eksemplarer, du vil have. Skriv til web@kora.dk.

Læs artiklerne enkeltvis:

 

Integration - en udfordring for kommunerne

Der er forskel på, hvor stor succes kommunerne har med at få nytilkomne flygtninge og familiesammenførte samt de svageste ledige indvandrere i job. Det sker dog lidt hurtigere i de kommuner, hvor de ledige oftere kommer i privat løntilskud eller virksomhedspraktik.

 

Forskel på kommunernes succes med integration

Der er forskel på, hvor stor succes kommunerne har med at få nytilkomne flygtninge og de svageste indvandrere i job. Det sker dog lidt hurtigere i de kommuner, hvor de ledige oftere kommer i privat løntilskud eller virksomhedspraktik.

 

Få flygtninge og indvandrere får job efter aktivering

Nytilkomne flygtninge og de svageste ledige indvandrere er igennem meget forskellige forløb i de første år af deres ledighed. De hopper rundt mellem passiv forsørgelse, aktivering, småjobs og uddannelse. Men om det er det ene eller det andet, gør ikke den store forskel. Kun de færreste kommer i job.

 

Familiesammenførte kommer hurtigt i job

Mens nytilkomne flygtninge har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, er historien en helt anden for familiesammenførte. 65 procent kommer i job i løbet af de første tre år efter, de er kommet til Danmark.

 

Jobindsatsen begynder i asylcentret

Fredensborg Kommune møder deres flygtninge første gang i asylcentret. Her afklares kompetencer og uddannelse, og man afstemmer forventninger. Målet er, at flygtningene begynder i praktik inden for 72 timer efter, at de er ankommet til kommunen.

 

Organisering på tværs giver en smidigere proces

I Struer Kommune er integration organiseret på tværs af sektorer. Det giver en velkoordineret arbejdsgang, hvor snitfladeproblemer hurtigt kan løses.