KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Arrangement

VIDEO: Hvordan involverer vi patienter i medicinsk forskning – og hvad betyder det for forskningen?

Udskriv Del på
SEMINAR: Patienter bliver ofte involveret i udviklingen af sundhedsvæsenet og dets ydelser. Til dette forskningsseminar kiggede vi nærmere på, hvordan det foregår, når patienter bliver involveret i medicinsk forskning og udvikling: Hvilke fordele og ulemper er der ved at involvere patienterne – og hvordan kan det gøres bedre?
Tidspunkt: 2. marts 2017 kl. 09.30-16.00
Sted: KORA, Købmagergade 22, 1150 København K.
Pris: Gratis (dog no-show-fee på 500 kr.)
Vidensområder: Social og Sundhed
Sygeplejerske skriver ved bord
Ti forskellige oplægsholdere fra både ind- og udland gav deres bud på, hvor langt vi er med brugerinddragelse i medicinsk forskning, og hvordan vi bliver bedre til det i fremtiden. Modelfoto: Lars Degnbol/KORA

I de senere år er det blevet en del af den politiske agenda i sundhedssektoren, at patienterne skal involveres langt mere end tidligere. Det gælder også i den medicinske forskning og udvikling. PO seminaret satte vi fokus på, hvilke idealer og mål der er for, hvordan man kan inddrage patienter i forskningen og udviklingen af medicinske løsninger – på tværs af offentlige og private organisationer. Desuden handlede det om praksis i patientinvolvering og på, hvordan praksis er med til at præge den medicinske forskning.

Nogle af de centrale spørgsmål, der blev belyst på seminaret, var:

  • Hvordan er patientinvolvering operationaliseret i medicinsk forskning og udvikling i Danmark? Hvordan prioriteres det, og hvad er der af guidelines og regelsæt? 
  • Hvilken rolle indtager og tildeles patienterne i involveringen?
  • Hvordan påvirker det organisationen, at patienterne bliver inddraget – ud over at de påvirker udviklingen af det enkelte produkt?
  • Hvad er potentialer og ulemper ved patientinvolvering for patienter, forskere, policy-udviklere, myndigheder, marketing osv.? 
  • Hvilke erfaringer er relevante i en dansk kontekst?


Seminaret er arrangeret i et samarbejde mellem de tre innovationsnetværk BRANDBASE, Biopeople og InfinIT, og det er finansieret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Initiativ til og tilrettelæggelse af seminaret er foretaget af forskerne Dorthe Brogaard Kristensen fra Syddansk Universitet, Mikkel Lindskov Sachs og Birgitte Bruun fra Københavns Universitet samt Grete Brorholt fra KORA.

Kontakt

Grete Brorholt

Seniorprojektleder

4162 3537 / grbr@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev