KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Arrangement

Video: Hvordan virker tillidsbaseret styring i praksis?

Udskriv Del på
Nye tillidsbaserede styreformer bliver prøvet af i det offentlige. På dette temamøde fortalte vi om erfaringerne fra tre forsøgsprojekter. Hvad skal der til for, at de tillidsbaserede styreformer virker – og hvad kan andre offentlige arbejdspladser lade sig inspirere af?
Tidspunkt: Torsdag den 1. september 2016 kl. 16-18.
Sted: KORA, Købmagergade 22, 1150 København K
Vidensområder: Økonomi og administration
2 kvinder og en mand taler sammen på gangen
Modelfoto: Ricky John Molloy/KORA

I de seneste to år har medarbejdere og ledere eksperimenteret med nye styre- og arbejdsformer i tre forskellige projekter rundt om i landet. Målet har været at finde ud af, om mere tillidsbaserede måder at arbejde på kan give nye ideer og bedre løsning af opgaverne til gavn for borgerne.

KORA har evalueret projekterne og konkluderer bl.a., at styring baseret på tillid og fagligt samarbejde kan være et værdifuldt supplement til resultatbaseret styring i den offentlige sektor. Særligt når der er behov for at udvikle nye indsatser og mål.

På dette temamøde fortalte vi om erfaringerne fra de tre forsøg. Hvordan kan tillidsbaserede arbejds- og styreformer implementeres, så de virker efter hensigten? Og hvor er vi henne med Tillidsreformen, der blev aftalt af parterne på det offentlige arbejdsmarked i 2013?

Temamødets indhold

Ulf Hjelmar, programleder i KORA, præsenterede hovedresultater fra rapporten om erfaringerne med nye tillidsbaserede arbejds- og styreformer på baggrund af tre cases i den offentlige sektor.

Karoline Kjeldtoft, projektleder i Københavns Kommune, fortalte om de konkrete erfaringer fra det socialpsykiatriske tilbud FriNoVa. Projektet har i samarbejde med brugerne etableret brugerstyrede aktiviteter og tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i brugerne og deres behov.

Christina Borries, konsulent fra Offentligt Ansattes Organisationer (OAO), fortalte om baggrunden for Tillidsreformen og gav et bud på, hvordan erfaringerne kan bruges fremadrettet.

Ordstyrer: Leif Olsen, programleder i KORA

Tid og sted

Torsdag den 1. september 2016 kl. 16-18

KORA, Købmagergade 22, 1150 København K

Fakta om de tre forsøgsprojekter

Tre projekter blev sat i gang i begyndelsen af 2014 som led i sekspartsaftalen:

  • Subakut tilbud i Nordsjælland. Et samarbejde mellem Nordsjællands Hospital og to omegnskommuner, Frederikssund Kommune og Halsnæs Kommune.
  • FriNoVa – et socialpsykiatrisk tilbud i København. Et samarbejde mellem Københavns Kommune og brugerorganisationer på området.
  • Styr på ventetiden. Et styrket samarbejde mellem Kriminalforsorgen og Esbjerg Kommune om unge i kriminalitet fra domsfældelse til efter afsoning.

Læs mere om forsøgene og evalueringen her.


Kontakt

Gry Bess Møller

Koordinator for kommunikationsteamet

3160 2783 / grbe@vive.dk

Modtag vores nyhedsbrev