KORA og SFI er fusioneret. Vores nye navn er
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Se mere på vive.dk

Arrangement

Sådan finder vi de udsatte børn i tide

Udskriv Del på
Udsatte børn opdages tidligere, og fagfolk får styrket deres handlekompetencer, når man fokuserer målrettet på en tidlig indsats. Det viser erfaringerne med en model til tidlig opsporing af socialt udsatte børn. På dette temamøde kunne man høre om metoden, hvordan den virker og praktiske erfaringer med den. Du kan se video og slides fra de enkelte oplæg fra temamødet.
Tidspunkt: 19. august kl. 16-18
Sted: Købmagergade 22, 1150 København K
Vidensområder: Børn og unge og Social
Pige i prikket regnfrakke 3

Opsporingsmodellen er resultatet af fire års arbejde med at udvikle og afprøve nye og effektive metoder til at opdage de tidlige signaler hos børn, der ikke trives. Det er børn, der har brug for særlig støtte og opmærksomhed så tidligt i livet som muligt for at undgå alvorligere problemer og vanskeligheder senere.

På dette temamøde fortalte programleder Jill Mehlbye fra KORA om metoden, og om de positive resultater, metoden har haft i de kommuner, der har brugt den.

Leder af familierådgivningen i Haderslev Kommune, Kirsten Højberg Svendsen, fortalte om kommunens erfaringer med metoden.

Efter de to oplæg var der åben debat mellem oplægsholderne og deltagerne i temamødet.

Analyse- og forskningschef i KORA, Vibeke Normann Andersen, var ordstyrer for debatten.

Se vores tema om tidlig opsporing

Tema: Tidlig opsporing

Tid og sted

Temamødet blev afholdt i KORAs lokaler i Købermagergade 22, 1150 København K Torsdag d. 19. august 2014 kl. 16.00-18.00.